Evenementen op een Houtense schaal

The Lizzy Mobile a tribute to Thin Lizzy

Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. De kern van de band vormden zanger en bassist Phil Lynott en drummer Brian Downey. The Lizzy Mobile brengt op zaterdag 23 oktober 2021 om 20:15 in Aan de Slinger in Houten een tribute aan het Thin Lizzy van de 70-er en vroeg 80-er jaren. Thin Lizzy op zijn best met goede songs, stevige gitaren en een klassieke hardrock sound. Kenmerkend voor de groep was ook de opstelling waarin twee leadgitaristen centraal stonden met hun harmonieuze prachtige samenspel.

De muziek van Thin Lizzy kenmerkt zich door rauwe energie en een enorme dynamiek, van tijdloze rocksongs tot mierzoete ballads; precies dat waarin de muzikanten van The Lizzy Mobile zich thuis voelen. De samenstelling van Thin Lizzy wisselde in de loop der jaren regelmatig. Naast frontman zanger/bassist Phil Lynott waren de belangrijkste leden Brian Robertson en Scott Gorham. Ook Gary Moore en Snowy White hebben deel uitgemaakt van de bezetting. Phil Lynott stond bekend als een extravagante maar briljante zanger, bassist, componist en poëet. Hij schreef ook vaak maatschappijkritische teksten.

The Lizzy Mobile zal u meenemen naar de hoogtijdagen van deze legendarische band. ‘The boys are back in town’, ‘Whiskey in the jar’, ‘Emerald’ en ‘Dancing in the moonlight’ komen zeker voorbij tijdens het optreden maar ook het leven, de carrière en de tragische dood van Phil Lynott, voorman en oprichter van Thin Lizzy zullen worden belicht en een rode draad vormen door de voorstelling. Een avond terug naar de tijden waarop de klassieke hardrock op zijn hoogtepunt was, de jaren zeventig waarin Thin Lizzy voorgoed zijn stempel drukte op de hardrocksound. The Lizzy Mobile komt naar theater Aan de Slinger, mis het niet!.

Kaarten zijn vanaf t.z.t. te verkrijgen via www.aandeslinger.nl