Scroll down voor JvA's muziekbelevenissen

Synchronicity in Aan de Slinger

 

 Op 17 december 2022 bracht JvA Producties een ode aan The Police  met een optreden van Synchronicity in Aan de Slinger in Houten om 20:15. Tijdens de live show van Synchronicity kwamen alle grote hits als So Lonely, Message in a Bottle, Every Breath You Take etc. voorbij. En als slagroom op de Police taart stond ook een aantal prachtige songs van Sting op het repertoire. Het optreden werd enthousiast ontvangen door het publiek. Het was een succes.
Synchronicity is een aantal jaren geleden opgericht door zanger/bassist Bert Boven en drummer Erik Koning uit een voorliefde voor muziek van The Police. Na een aantal formatiewisselingen is gitarist Marnix Wellinghoff aangetrokken waarmee Synchronicity zijn uiteindelijke samenstelling verkreeg.


De stem van Bert is nauwelijks van die van the Police voorman Sting te onderscheiden. Naast een uitstekende zanger is hij ook een strakke bassist die de specifieke Police groove accuraat weet neer te zetten.

Hij doet dit samen met zijn neef Erik, die al van jongs af aan gefascineerd is door het drumspel van Stewart Copeland. Erik verzorgt daarbij ook alle backing vocals.

Het geheel wordt gecomplementeerd door Marnix die de eigenzinnige gitaarpartijen van Andy Sumners voor zijn rekening neemt. Marnix heeft altijd al een voorliefde gehad voor een drie-mans band zodat hij de volledige vrijheid krijgt om de melodiepartijen in te vullen. Een en ander resulteert daardoor vaak in verrassende improvisatiepartijen, wat een live optreden van Synchronicity altijd interessant maakt. 


Back Home